Fleks er konkurs

Har meldt oppbud i dag.

Publisert

Bilabonnements-tjenesten Fleks AS har i dag meldt oppbud.

Det bekrefter selskapet på sine egne nettsider, hvor de også forklarer hvordan kunder skal forholde seg videre til selskapet.

- Fjoråret var et brutalt år for oss, i likhet med veldig mange andre selskaper. Dette skyldes blant annet den generelle økonomiske situasjonen i landet vårt og et fallende bruktbilmarked, som påvirket verdien på bilparken vår, skriver selskapet.

- Vi er i dag på en veldig god retning og situasjonen er i stor grad forbedret på mange områder, men det er dessverre ikke nok til å redde selskapet og fortsette driften.

- Vi har mandag 13. mai sendt ut e-post til alle kunder med informasjon om veien videre og hva som skjer med deres kundeforhold fremover, skriver de videre.

BOS reduserte eierandelen

Selskapet eies i hovedsak av av Sparebank 1 Mobilitet (47,2 %) og Bertel O. Steen (38,4 %), mens resten eies av flere småaksjonærer, inkludert daglig leder Petter Kjøs Utengen.

Bertel O. Steen og Sparebank 1 Mobilitet var lenge likeverdige eiere, men etter en ny emisjon i fjor høst, hvor 47 millioner kroner ble tilført selskapet, reduserte BOS sin eierandel.

Mellom 2019 og 2022 tapte Fleks 248 millioner kroner. Resultatene for 2023 er enda ikke klare, men det er liten tvil om at det blir store røde tall der også.

- 2023 var et kjempetøft år for Fleks, mitt aller tøffeste som Fleks-leder – med god margin, sa Kjøs Utengen til Bilbransje24 i februar.

I løpet av 2023 kuttet Fleks kraftig i kostnadene. Totalt har selskapet redusert arbeidsstokken med rundt 35 prosent.

Til tross for tøffe tider, var Utengen klar på at konseptet ville overleve

- Bilabonnement kommer hundre prosent sikkert til å lykkes, vi vet bare ikke hvem som gjør det enda, sa Kjøs Utengen.

- Det er et spørsmål om timing for hvem som lykkes og ikke.