Tom Bendiksen skal lede Volvo Car Stor-Oslos satsing i Oslo-området.

Han skal lede Volvo i Oslo-regionen

Volvo Car Stor-Oslo har ansatt Tom Bendiksen som administrerende direktør for Volvos nye stor-forhandler.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over to år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tom Bendiksen (54) blir administrerende direktør for Volvo Car Stor-Oslo, Volvo-forhandleren som etableres i fellesskap av Kverneland Bil og Autostrada.

Bendiksen kommer fra stillingen som daglig leder for Nardo Bil Trondheim der han har vært siden 2018.

– Jeg ser veldig frem til å bli en del av laget som skal utvikle fremtidens Volvo-forhandler ikke bare i Oslo, men i Europa. Jeg er imponert over den fantastiske innsatsen som er nedlagt over mange år av hver og en av de ansatte og jeg kjenner selskapene og hva de står for godt, sier Bendiksen.

Lang Volvo-erfaring

Bendiksen har hatt flere lederroller både i og utenfor bilbransjen, blant annet som administrerende direktør i Bil i Nord, Kverneland Bil Trondheim og Nordnorsk salgsutvikling.

I tillegg har han erfaring fra direktørstillinger i Macks Ølbryggerier og Bakehuset Norge. Bendiksen har utdannelse fra Handelshøyskolen BI.

Ådne Kverneland er medeier i Volvo Car Stor-Oslo og konsernsjef i Kverneland Investering.

- Tom Bendiksen er en meget dyktig leder og har solid erfaring fra bilbransjen. Han har tidligere vært leder for Kverneland Bils bilvirksomhet i Trondheim, som ble fusjonert inn i Nardo Bil i 2017 og vi kjenner Tom godt, sier Kverneland.

Benedicte Bibow, driftsdirektør i Autostrada, legger til:

- Tom er en superdedikert og erfaren Volvo-mann, med gode verdier som vi liker svært godt. Vi gleder oss til å bygge en sterk kultur sammen med alle de flinke folka på Lillestrøm, Fornebu og Økern, sier hun.

Volvo Car Stor-Oslo skal etablere et nytt hovedforhandleranlegg for Oslo-regionen. I tillegg skal det etableres servicesatellitter og mindre avdelinger på strategisk utvalgte lokasjoner i og rundt hovedstaden. Selskapet vil også vurdere ulike alternativer for midlertidige pop-ups og studioløsninger der det er hensiktsmessig.

Les også: Slik blir den nye Volvo-distribusjonen i Oslo

- Spennende karrieremuligheter

Tom Bendiksen skal etter planen starte i jobben innen 1.mars 2022 og han ser fram til å lede en av landets største Volvo-forhandlere inn i en spennende fremtid for Volvo i Norge.

- Volvo har en fremtidsrettet strategi som bygger på elektrifisering og netthandel og spiller sammen med fysiske forhandlere og mindre avdelinger nærmere forbrukeren, sier Bendiksen.

- Det blir spennende karrieremuligheter for de medarbeiderne som allerede arbeider ved avdelingene i Oslo-området i dag, og for alle andre som blir med å utvikle en av de ledende Volvo-forhandlerne i Europa, sier den påtroppende forhandler-direktøren.