Torbjørn Skilbred Aune har gått gradene i NDI. Nå blir han ny sjef for NDI Norge.

Fra ordremottaker til ny NDI-direktør

En av Norges største dekk-aktører har hentet ny direktør fra egne rekker.

Publisert

Torbjørn Skilbred Aune tiltrer 1. juni som ny direktør for dekkvirksomheten NDI Norge, som er en del av det internasjonale konsernet, NDI Group A/S.

NDI Norge selger og distribuerer dekk og felger til biler, lastebiler, traktorer og industrimaskiner over hele Norge. Selskapet har lager og distribusjonssentre i Vestby, Kristiansand, Bergen, Haugesund, Trondheim og Tromsø.

Den nye direktøren kommer fra stillingen som driftssjef og får nå det øverste ansvaret for NDI Norge. Han vil inngå i en samlet, nordisk ledelse, som skal skape et sterkt, felles nordisk fundament for å støtte NDI-konsernets vekstambisjoner.

NDI Norge har sitt hovedlager i Vestby, noen mil sørøst for Oslo.

Det skriver selskapet i en melding i dag.

- Jeg ser virkelig frem til å ta fatt på de nye utfordringene, og få en unik mulighet til å utvikle selskapet og styrke vår posisjon både på det nordiske og på det lokale nivået i Norge som en av de ledende aktørene i dekkbransjen, sier Torbjørn Skilbred Aune.

- Dette er en oppgave jeg er ydmyk overfor, og jeg ser frem til å ta fatt på oppgaven sammen med våre dyktige medarbeidere og øvrige ledelse.

Over 20 års erfaring

Skilbred Aune har jobbet i selskapet i mer enn 20 år. Han startet som ordremottaker på avdelingen i Kristiansand i 2000 som sin første fulltidsjobb.

- Siden jeg startet hos NDI, har selskapet vært gjennom stor utvikling, sier Skilbred Aune.

- Mens andre leverandører sentraliserte sine lagre, satset vi under ledelse av vår daværende direktør målrettet på å ha en sterk tilstedeværelse over hele landet med flere desentraliserte lagre.

- Det var en god strategi, som gjorde at vi vokste veldig raskt. For meg betød det at jeg fikk mulighet til å få erfaring med både logistikk- og lagerstyring, innkjøp og mye annet, sier den nye NDI-sjefen.

Synergi, ESG og digtialisering

I 2016 fikk Torbjørn Skilbred Aune rollen som logistikksjef og fra 2018 og frem til juli i år har han hatt rollen som driftssjef.

Ett element har imidlertid gått igjen i hans forskjellige stillinger:

- Vi har de siste årene hatt fokus på å samle funksjonene, slik at vi utnytter stordriftsfordelene og skaper synergier, sier han.

- Det er like viktig å ha en sterk, fysisk tilstedeværelse med våre lagre og distribusjonssentre, som det er å bruke vår størrelse og volum til å gjøre oss enda mer attraktive som samarbeidspartner for våre leverandører og kunder, og å utnytte synergiene på tvers av de ulike avdelingene. 

- På den måten passer våre nye, nordiske ambisjoner godt inn i en utvikling vi allerede har vært gjennom i Norge, legger han til.

Han viser til at de nå i større grad skal samarbeide på tvers av Norden, til fordel for de store kundene og dekkjedene, som er til stede i alle land.

- Det gjelder ikke minst de internasjonale leasingsselskapene, som eier stadig større andeler av bilflåtene, fordi bileiere i større grad velger å lease i stedet for å kjøpe bilen sin, sier han.

Han vil at NDI Norge i enda større grad markerer seg på ESG-området (miljø- , sosiale- og forretningsetiske forhold).

- Det kommer flere og flere krav til å drive virksomheten ansvarlig og ta hensyn til miljøet og det omkringliggende samfunnet i vår måte å drive forretningen på.

- Til slutt kommer også til å måtte investere i enda større grad i digitalisering og e-handelsløsninger for å kunne bevare og styrke vår posisjon som et ledende selskap på det norske og nordiske dekkmarkedet, sier Torbjørn Skilbred Aune.