OFV-kalkulator:

Dette blir avgiftene på alle bilmodeller i 2024 - etter budsjettforliket

OFV har laget en avgiftskalkulator som viser endringene i engangsavgiften fra 2023 til 2024 på alle nye person- og varebiler etter helgens budsjettforlik.

Publisert

Opplysningsrådet for veitrafikken (OFV) har nå lansert sin avgiftskalkulator basert på bilavgiftene, slik regjeringen legger opp til etter budsjettforliket med SV.

Enigheten innebærer at de fleste endringene som regjeringen foreslo i de bilrelaterte avgiftene i statsbudsjettet for 2024, som ble lagt fram 6. oktober i år, blir stående. Men dette er nytt:

  • For personbilene reduseres innslagspunktet for CO2-avgiften fra 82 til 70 g/km.
  • For varebilene blir CO2-komponenten i engangsavgiften økt med 10 prosent utover prisjustert 2023-nivå var 3,8%. Det betyr at økningen fra 2023-satsene vil være 14.2% .

OFVs nye kalkulator er inkludert i «OFV Kjøretøydata», som inneholder omfattende tekniske data og priser på alle person- og varebilmodeller som selges i Norge, men kan også benyttes fritt her.

Kalkulatoren viser avgiftene på hver enkelt bilmodell/type pr. i dag - og hva de vil bli neste år - dersom regjeringens forslag til statsbudsjett blir vedtatt slik det er framlagt.

OFVs avgiftskalkulator

I OFVs kalkulator nedenfor kan du søke på både merker og enkeltmodeller, og sortere blant annet på avgiftsendringene for hvert merke og modell.

Kalkulatoren kan benyttes i innebygd versjon nedenfor, eller på OFVs egne nettsider her.

OFVs avgiftskalkulator er basert på data om egenvekt, CO2-utslipp og NOx-utslipp, og for ladbare hybrider rekkevidde. Disse dataene er innhentet fra produsent/importør. Dette er eksempelverdier og kan derfor avvike fra verdier for et konkret kjøretøy. Det tas forbehold om eventuelle feil eller mangler.