Benny Christensen deltok i forrige ukes «NAF El-Prix» - NAFs store vintertest av elbiler - som Broom-journalist. Fra mai blir det NAF på heltid.

Ny jobb for «Broom-Benny»: Melder overgang til NAF

Benny Christensen fra bil-nettstedet Broom blir bilteknisk konsulent i NAF.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Benny Christensen (58), kjent fra TV2-nettstedet Broom, går til NAF i en rolle som bilteknisk konsulent i avdelingen NAF Advokat.

- Det var ikke en lett avgjørelse å ta, sier Christensen til Bilbransje24.

- Å få jobbe i Broom var, ja, hva skal man si - virkeligheten ble større enn drømmen, sier han om de 15 årene han har vært i Broom.

Christensen har mange års erfaring som bilmekaniker, og har blant annet jobbet for Bertel O. Steen, Bergheim Autosalg og LeasePlan før han ble biljournalist på heltid.

Han har også hatt sin egen spalte på Broom kalt «Spør Benny», hvor forbrukere kan stille spørsmål om alt fra garantivilkår og reklamasjoner, tekniske utfordringer, eller kjøpsråd.

- Da vi startet dette her så vi jo ikke hvor stort det skulle bli - og jeg så i hvert fall ikke for meg å skulle få TV-tid og bli «hele Norges bilekspert», sier Christensen, som også omtales som «Broom-Benny».

- Det har vært en eventyrreise hele veien, sier han.

- Jeg har alltid vært interessert i bil, og leste Auto Motor & Sport på tysk som 11-åring, med tysk-norsk ordbok til hjelp, sier Christensen, og legger til:

- Sånn sett var det kanskje greit bladet bare kom ut en gang i måneden, så jeg rakk å lese det ferdig før det neste kom ut!

- Dette er meg

2. mai begynner en ny tilværelse, som bilteknisk konsulent i NAF.

- Det var en ren tilfeldighet at jeg kom over stillingsannonsen. Da jeg las den tenkte jeg «dette er meg».

- Jeg begynner i avdelingen NAF Advokat, som bilteknisk rådgiver for advokatene der og for å svare medlemmer om tekniske spørsmål de måtte ha, sier Christensen om sin nye rolle.

Hans erfaring med både TV-produksjon og podcaster gjør ham nok aktuell å bruke i flere av NAFs medlems- og forbrukerkanaler på sikt, men det er i første rekke i NAF Advokat han skal jobbe.

Christensen sier han har hatt lyst å jobbe med noe som er mer innenfor hans eget fagfelt.

- I Broom er det mye video, sosiale medier og andre ting som jeg ikke helt har som fagfelt, og jeg har savnet å jobbe litt mer bilteknisk, sier han.