Joel Lund tar over som administrerende direktør i Arval i Norge.

Ny leder for Arval i Norge - med klare ambisjoner

- Jeg tror erfaringen jeg har fått i Storbritannia vil komplementere vekstambisjonene vi har i det norske markedet, sier den nye sjefen for Arval i Norge.

Publisert

- Min ambisjon er å fortsette vår vekst, og på sikt bli den ledende aktøren i det norske leasingmarkedet, sier Joel Lund.

Han er ny administrerende direktør i Arval AS, den franske storbanken BNP Paribas satsing i markedet for bilfinansiering i Norge.

Lund, som er britisk etterfølger Michael Benabdallah, har gått til tilsvarene stilling som «konsernets mann» hos Arval i Danmark.

Den nye lederen i Norge har 30 års erfaring fra leasingbransjen i Storbritannia, hvorav 15 av dem i Arval BNP Paribas Group.

Han påpeker at sammenlignet med det britiske leasingmarkedet og andre land, er leasingandelen fortsatt fortsatt ganske lav i Norge.

- Jeg tror erfaringen jeg har fått i Storbritannia vil komplementere vekstambisjonene vi har i Norge.

- Vårt fokus vil være bærekraftig vekst og mobilitetsløsninger, inkludert tilkoblede tjenester og løsninger som månedsleie og leasing av bruktbiler, sier Lund.

- Det begynner å bli bra volumer på de ukentlige auksjonene, sier kommersiell direktør Stian Eriksen

I gang med bruktbilportalen

Fra starten i 2018 har Arval bygget en portefølje som i dag er på rundt 4.000 biler i Norge. De tar all restverdi på bilene de kjøper.

 Etter en periode med pilotering lanserte biladministrasjonsselskapet denne måneden «Arval Motor Trade», en portal for B2B-salg av returbilene. 

Stian Eriksen, som er kommersiell direktør i Arval i Norge, sier til Bilbransje24 at det allerede er mange bilforretninger som har knyttet seg opp og handler biler gjennom løsningen.

- Antallet varierer, men det begynner å bli bra volumer på de ukentlige auksjonene, sier Eriksen, og legger til at det fortsatt er plass til flere forhandlere i portalen.

- Vokser i tråd med strategien

Arval er en «fullservice leasingaktør» i Norge, med alle tjenester in-house.

- Vi er godt i rute med våre planer for vekst, Arval er det rasket voksende fullservice leasingselskapet i det norske markedet Norge, sier Eriksen.

Han understreker at selv om de har god vekst, er det ikke nysalget alene som forteller om de lykkes. Arval har de siste par årene oppbemannet kraftig og er nå over 30 ansatte som alle jobber med bil.

- Vi investerer i å bygge en solid organisasjon. Det er fremdeles det viktigste for oss, sier Stian Eriksen.