Hun overtar som administrerende direktør i Nettbil

Har vært fungerende direktør siden august - nå får hun rollen permanent.

Publisert

Sara Andrén-Johansen blir ny administrerende direktør for Nettbil.

Det skriver det Schibsted-eide selskapet i en melding.

Andrén-Johansen har fungert som administrerende direktør i Nettbil siden august, samtidig som hun har vært operasjonell direktør (chief operating officer) for nye forretningsområder i Schibsted Nordic Marketplaces.

Hun har fra før lang 14 års fartstid i Finn, senest som CFO.

- Sara Andrén-Johansen har en unik kombinasjon av de ferdighetene som trengs for å lede Nettbil mot nye høyder, sier styreleder i Nettbil, Laila Dahlen.

- Hun er en engasjert, resultatorientert og ambisiøs leder med stort fokus på å skape nye forretningsmuligheter. I tillegg er hun lidenskapelig opptatt av både mennesker og innovasjon. Dette gjør henne til den perfekte kandidaten til å lede selskapet videre, sier Dahlen.

- Håper at flere forhandlere vil oppdage oss

- I løpet av de siste månedene har jeg hatt stor glede av å jobbe tett med teamet i Nettbil, og deres engasjement og energi er imponerende. Vi skal hjelpe enda flere nordmenn med å selge bilen sin, sier Andrén-Johansen.

- I dagens bilmarked blir det å sikre tilgangen til biler stadig viktigere for forhandlere, og Nettbil gjør det lett å få tak i testede, brukte biler fra hele Norge.

Så langt er det solgt nesten 50.000 biler via Nettbil til mer enn 2.100 forhandlere.

- Når stadig flere biler registreres og annonseres på Nettbil, håper vi at enda flere forhandlere vil oppdage oss og kjøpe bil hos oss. Vi har biler for alle typer forhandlere, store som små, sier Andrén-Johansen.

Andrén-Johansen tok midlertidig over sjefsrollen etter Anders Espelund, som fratrådte i sommer. Sammen med Thomas Hage og Eirik Thorsen etablerte Espelund Nettbil for syv år siden.

- Nettbil har sterk vekst og vi har store planer for fortsettelsen. Jeg gleder meg til å få være med og bygge Nettbil videre og takker for styrets tillit og støtte.