Frydenbø Bil kjøper Møller Bil Ålesund og Molde

Kjøpet inkluderer også Møller Bil Skadesenter Ålesund.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Møller Bil og Frydenbø Bil har signert en intensjonsavtale der sistnevnte kjøper Volkswagen- og Audi-forhandlerne Møller Bil Molde og Møller Bil Ålesund.

Det skriver de to forhandlergruppene i en felles melding.

Overtagelsen inkluderer også Møller Bil Skadesenter Ålesund.

Møller Bil Ålesund omsatte for rundt 670 millioner kroner i fjor.

- Vi har over en periode jobbet med konsolideringen av forhandlernettverket for merkene våre, og her er Møller Bil som vår største gruppering en viktig katalysator i arbeidet, sier Ulf Tore Hekneby, administrerende direktør for importøren Harald A. Møller AS.

- Denne løsningen i Ålesund og Molde har vi jobbet med siden Møller Bil kjøpte Erik Arnesen Bryn AS, sier han.

- Med dette blir samtidig Frydenbø Bil en enda viktigere strategisk partner for oss, med to viktige forhandlere som gjør dem til en enda større aktør for våre merker, sier Hekneby.

Frydenbø har også tidligere planlagt overtakelse av de to forhandlerne. Den gang strandet oppkjøpet som følge av «dieselgate».

Sverre Helno, administrerende direktør i Møller Bil.

- Styrket sin posisjon i Stor-Oslo

- Vi gjør kontinuerlige vurderinger om vi i tilstrekkelig grad er til stede der vi ønsker, og om vårt forhandlernett til enhver tid er optimalt. Møller Bil har nylig styrket sin posisjon i Stor-Oslo, og dette er en avgjørelse som ivaretar både vår områdestrategi og importørens investorstrategi, sier Sverre Helno, administrerende direktør i Møller Bil.

- Både Møller Bil Molde og Møller Bil Ålesund, inkludert Møller Bil Skadesenter Ålesund, er solide virksomheter som leverer gode resultater, grunnet de flinke folkene som jobber der, sier Helno.

- Frydenbø er en langsiktig eier med en stolt tradisjon og gode verdier, og som har et tankesett som er helt i tråd med vårt eget i Møller Bil, sier Helno.

- Volkswagen-fabrikkens og Møller Mobility Groups strategi er å skape sterke regionale forhandlere og et forhandlernett med størst mulig konkurransekraft. Bilbransjen er i stor endring både digitalt, markedsmessig og organisatorisk, og det foregår en tiltakende konsolidering i forhandlernettet. Derfor vil vi av og til gjøre tilpasninger som dette salget representerer, sier Møller Mobility Groups konsernsjef Petter Hellman.

Arne Kjetil Møkster, konserndirektør i Frydenbø Bil.

- Et viktig veivalg

Frydenbø Bil er en av Norges største forhandlerkjeder, og er allerede representert i Volkswagen- og Audis forhandlernett etter oppkjøpet av Berge & Co i 2022.

- Kjøpet av Berge & Co i 2022 var starten på vår vesentlige satsning innenfor Møller-relaterte produkter. Dette var et svært viktig veivalg for Frydenbø Bil, der vi fikk tilgang til en meget sterk merke- og modellportefølje og et samarbeid med en importør som vi har stor tillit til, sier Arne Kjetil Møkster, konserndirektør i Frydenbø Bil.

- Et kjøp av Møller Bil Ålesund og Møller Bil Molde blir dermed en naturlig forlengelse av det valget vi gjorde i 2022, 

- Vi har hatt veldig god erfaring det siste året med våre kollegaer både i Berge & Co og Møller Mobility Group, og vi har et ønske om å vokse ytterligere på Nord-Vestlandet.

- Ved å samle våre krefter på Vestlandet har vi tro på at vi vil stå sterkt i møte med disse utfordringene og utnytte de mulighetsrommene vi ser. 

- Som en naturlig konsekvens vil vi med dette også skifte navn på Berge & Co slik at vi samler vår bilvirksomhet under navnet Frydenbø Bil, sier Møkster.

Milliardomsetning til sammen

Både i Ålesund og i Molde forhandler Møller Bil Volkswagen og Audi.

I Ålesund er det 85 ansatte inkludert Møller Bil Skadesenter Ålesund. Forhandleren omsatte for rundt 670 millioner kroner i 2022.

I Molde har forhandleren 37 ansatte, og de omsatte for rundt 350 millioner kroner i fjor.

De siste endringene i Harald A. Møllers nettverk: