Anlegget i ringen til venstre er AutoIns nye oppkjøp i Røyken. Fra før har de den 25 mål store tomten markert til høyre.

AutoIn Gruppen ekspanderer - kjøper enda et anlegg i Røyken

- Vi har vokst kraftig i Autofrakt og har behov for raskt å utvide kapasiteten både på frakt, PDI-tjenester og lagring av biler, sier AutoIn-sjef Harald Rømcke, som også etablerer nytt strukturskadesenter i det nye anlegget i Røyken Næringspark.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I fjor ble det kjent at AutoIn Gruppen skal bygge et logistikk- og PDI-senter, bare et steinkast fra anleggene til Birger N. Haug, Bilias bilskadesenter og demonteringsanlegget til Bil1Din i Røyken Næringspark i Asker. 

Prislappen på prosjektet som er under utvikling, er på drøyt 120 millioner kroner.

- Vi har vurdert mange lokasjoner i Østlands-området og funnet at Røyken Næringspark er perfekt for bilvirksomhet, sier Harald Rømcke.

- Mye av infrastrukturen rundt anlegget er allerede opparbeidet, blant annet med ladestasjoner for nærmere 60 biler. Vi har nå en diskusjon med kommunen om utformingen av anlegget som skal oppføres der, sier Harald Rømcke til Bilbransje24.

Han er eier og daglig leder i AutoIn Gruppen, som i 2017 kjøpte den 25 mål store tomta, som ligger i innkjøringen til næringsparken i Asker.

- Ikke tid til å vente

- Det siste året har vi hatt en voldsom vekst i etterspørselen etter transport, lagring og PDI-tjenenester i Autofrakt AS, sier Rømcke.

Autofrakt AS eies, i likhet med AutoIn Bilskade AS, 100 prosent av Rømcke Holding AS og inngår i AutoIn Gruppen.

- Vi har rett og slett ikke tid til å vente på at dette anlegget blir bygget.

- Vi har nå kjøpt Vekstveien 9, et bygg på 1.600 kvadratmeter med tomt på drøyt 9 mål, som ligger bare et par hundre meter unna vårt kommende anlegg i Røyken, sier Rømcke.

- I Vekstveien kan vi komme i gang nesten umiddelbart, sier daglig leder Geir Inge Johansen i Autofrakt AS.

Daglig leder i Autofrakt AS, Geir Inge Johansen, bekrefter at selskapet opplever stor pågang og at de planlegger for betydelig vekst fremover.

- I Vekstveien kan vi komme i gang nesten umiddelbart og gi et fullverdig tilbud til nye og etablerte kunder som ønsker å kjøpe biltjenester, sier han.

- Med arealene vi nå disponerer i Røyken Næringspark vil Autofrakt kunne tilby lagerplass til over 1.000 biler, med mulighet for ytterligere 1.000 plasser, klargjøringstjenester, understellsbehandling, ombygging, transport både til forhandlere og direkte hjem til sluttbruker.

- Vi er i dialog med flere aktører, og det vil i løpet av kort tid bli avklart hvor mye av arealet i Vekstveien Autofrakt har behov for, sier Johansen.

Større skade-kapasitet

I tillegg planlegger AutoIn Bilskade et verksted for stukturskader i det nyinnkjøpte bygget.

- Vi ønsker vi å frakte de større skadene fra våre øvrige avdelinger rundt Stor-Oslo til Røyken, sier Rømcke.

- Det gir oss totalt sett mer kapasitet og gjøre at vi kan levere tradisjonelle skader enda raskere og med kortere ventetid.

- Du er ikke redd for at en slik investering har en høy risiko i dagens marked?

- Nei, det er jeg ikke. Det er nettopp i slike tider det er riktig å gjøre dette. Investeringen er ikke tyngre enn at vi bærer den godt, selv i dagens marked, sier han.

- Vi har vurdert mange lokasjoner i Østlands-området og funnet at Røyken Næringspark er perfekt for bilvirksomhet, også med tanke på kommende infrastruktur i området.

- Det er det åpenbart flere store aktører som også har kommet fram til, sier Harald Rømcke.