Lederskifte hos Andresen Bil

Mercedes-, Peugeot- og Citroën-forhandleren som i fjor omsatte for nær 900 millioner henter ny daglig leder fra egne rekker.

Kim Staw (44) blir ny daglig leder for Andresen Bil AS, som forhandler Mercedes-Benz, Peugeot og Citroën i Ski og Askim.

Han tar over for Christian Andresen (40) som har ledet den tradisjonsrike familiebedriften i over 11 og nå ønsker å slippe nye krefter til for en ny tidsepoke.

- Det er selvsagt vemodig, med det kjennes helt riktig å slippe til nye krefter for å lede bedriften og alle de dyktige medarbeiderne videre, sier Andresen.

- Vår bransje står foran mange endringer og tilpasninger, og da tenker jeg at nå var tiden inne for å gi denne stafettpinnen til noen andre.

Kjenner bedriften godt

Staw er oppvokst i Askim og senere Kolbotn, og bor nå i Drøbak. Han kjenner godt både Andresen og forhandleren han nå skal lede.

Som 18-åring i 1996 begynte han som lærling hos Andresen Ski, som da het Follo Bil Ski, hvor han også tok sin utdannelse som bilmekaniker.

Etter 10 år sluttet han i bedriften til fordel for nye oppgaver innen bygg og anlegg. Etter en kortere periode ble det igjen bilbransjen. l løpet av årene har han innehatt flere stillinger og ansvarsområder hos både forhandlere og importør, frem til han kom «hjem» som ny plassansvarlig for Andresen Askim for et år siden.

- Det er med stor respekt jeg går løs på oppgaven med å fylle Christian sine sko og lede Andresen Bil videre, sier Staw.

- Det er få bedrifter med en tilsvarende historie og tradisjon som denne, legger Staw til.

Nær 900 millioner i omsetning

Andresen Bil AS, med historie tilbake til 1952, er i dag forhandler for Mercedes­-Benz, Peugeot og Citroën med avdelinger i Ski og Askim.

l tillegg har de lastebilverksted på Ramstadløkka i Mysen og et komplett bilskadesenter på Nygård i Ås kommune. Klargjøring og bilinnredning for varebiler holder til på Ellingsrud i Ski, sammen med felles støttefunksjoner.

Selskapet har hatt en betydelig utvikling de siste ti årene og teller nå 126 ansatte som i fjor solgte 1.648 nye og brukte biler og til sammen over 57.000 verkstedtimer.

Omsetningen i 2022 ble på 884 millioner kroner, med et resultat før skatt på 11,8 millioner.