Lederskifte hos Andresen Bil

Mercedes-, Peugeot- og Citroën-forhandleren som i fjor omsatte for nær 900 millioner henter ny daglig leder fra egne rekker.

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kim Staw (44) blir ny daglig leder for Andresen Bil AS, som forhandler Mercedes-Benz, Peugeot og Citroën i Ski og Askim.

Han tar over for Christian Andresen (40) som har ledet den tradisjonsrike familiebedriften i over 11 og nå ønsker å slippe nye krefter til for en ny tidsepoke.

- Det er selvsagt vemodig, med det kjennes helt riktig å slippe til nye krefter for å lede bedriften og alle de dyktige medarbeiderne videre, sier Andresen.

- Vår bransje står foran mange endringer og tilpasninger, og da tenker jeg at nå var tiden inne for å gi denne stafettpinnen til noen andre.

Kjenner bedriften godt

Staw er oppvokst i Askim og senere Kolbotn, og bor nå i Drøbak. Han kjenner godt både Andresen og forhandleren han nå skal lede.

Som 18-åring i 1996 begynte han som lærling hos Andresen Ski, som da het Follo Bil Ski, hvor han også tok sin utdannelse som bilmekaniker.

Etter 10 år sluttet han i bedriften til fordel for nye oppgaver innen bygg og anlegg. Etter en kortere periode ble det igjen bilbransjen. l løpet av årene har han innehatt flere stillinger og ansvarsområder hos både forhandlere og importør, frem til han kom «hjem» som ny plassansvarlig for Andresen Askim for et år siden.

- Det er med stor respekt jeg går løs på oppgaven med å fylle Christian sine sko og lede Andresen Bil videre, sier Staw.

- Det er få bedrifter med en tilsvarende historie og tradisjon som denne, legger Staw til.

Nær 900 millioner i omsetning

Andresen Bil AS, med historie tilbake til 1952, er i dag forhandler for Mercedes­-Benz, Peugeot og Citroën med avdelinger i Ski og Askim.

l tillegg har de lastebilverksted på Ramstadløkka i Mysen og et komplett bilskadesenter på Nygård i Ås kommune. Klargjøring og bilinnredning for varebiler holder til på Ellingsrud i Ski, sammen med felles støttefunksjoner.

Selskapet har hatt en betydelig utvikling de siste ti årene og teller nå 126 ansatte som i fjor solgte 1.648 nye og brukte biler og til sammen over 57.000 verkstedtimer.

Omsetningen i 2022 ble på 884 millioner kroner, med et resultat før skatt på 11,8 millioner.