Høy utleveringstakt på XC40 og nye C40 sørget for gode tall for både Volvo og Volvia i april.

Gjensidige gjør comeback på toppen og Volvo gir Volvia-løft i april

Etter 11 strake måneder som Norges største forsikringsselskap på nye biler, måtte If «abdisere» for Gjensidige i april. Med Volvo som største personbilmerke denne måneden ble det også sterke tall for Volvia.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over to år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hver måned siden april i fjor har If vært nummer en foran Gjensidige på nye biler. Men i april byttet de to gigantene plass på resultatlisten.

Med 23,0 % leverte Gjensidige sin høyeste markedsandel på ett år, mens If denne måneden endte på 22,5 %.

For begge selskapene var april-andelen vesentlig høyere enn hva de oppnådde i Tesla-måneden mars.

Tryg ble nummer tre med 10,6 %, foran Enter med 9,8 %. Legger vi til Codans 1,2 % oppnådde den nye enheten totalt 21,6 % i april. Til sammenligning var samlet andel forrige måned 31,2 %.

Høy utleveringstakt på både XC40 og nye C40 gjorde Volvo til største personbilmerke med drøyt 1.000 biler i april. Nær 85 % av disse var forsikret hos Volvia og løftet dermed If-enheten til 8,9 % denne måneden.

Samlet hadde If og Volvia 31,4 % i april - en klar fremgang fra 24,6 % i mars.

Fremtind nådde ikke helt opp til nivået som selskapet har levert på de siste månedene og endte på 7,6 %. Litt lenger ned på listen finner vi Storebrand, som etter sin beste måned noen sinne med 3,3 % i mars falt tilbake til 2,1 % i april.

Bevegelse i Møller-merkene

Til sammen utgjorde de fire Møller-merkene Volkswagen, Audi, Skoda og Seat 20 % av alle nye person- og varebiler (inkl. campingbiler) som ble forsikret i april.

Enter har lenge vært det klart største selskapet på forsikring av disse bilene, men nå krymper avstanden ned til den andre Møller-partneren, Gjensidige.

Hittil i år: If 1,5 %-poeng foran Gjensidige

If har startet året sterkt og etter 1. kvartal var forspranget på Gjensidige oppe i hele 2,2 %-poeng. Etter april har differansen krympet litt, til 1,5 %-poeng.

Hittil i år står If med 22,1 %, mens If Gjensidige har 20,6 %.

Enter er nummer tre hittil i år med 10,8 %, mens en god april gjorde at Tryg med 9,1 % passerte Fremtind, som nå har 8,8 %.

Codan holder sjetteplassen, men andelen har krympet til 5,7 % - fra 7,2 % etter Teslas vanvittige kvartalsinnspurt i mars.

Alle tall for forsikring av både nye og brukte biler (eierskifter) inneholder personbiler, varebiler og bobiler.

Brukte biler

Gjensidige fortsetter å levere på 25-tallet på brukte biler. I april ble andelen 25,8 % og hittil i år er den nå 25,5 %.

If endte på 19,6 % i 2021, men etter nok en topp-måned med 21,8 % i april er andelen så langt i år oppe i 21,4 %.

Fremtind gjør det også bedre på brukte biler denne måneden med 15,2 %. Det er 0,3 %-poeng bedre enn totalt for 2021.

Tryg er tilbake under 9-streken med 8,9 % i april, men holder seg på linjen med 9,0 % hittil i år.

Storebrand har tydeligvis stabilisert seg godt på 6-tallet med 6,3 % i april, som de også har akkumulert etter fire måneder. Eika landet på 4,9 %, et stykke under nivået på 5,6 % fra 2021.