Askeladden tar steget fra serverings-, service- og retail-bransjen og inn i bilbransjen senere i år. (illustrasjonsfoto).

Lanserer nytt bruktbil-konsept: - Vil utfordre den tradisjonelle bruktbilselgeren

Selskapet bak oppstartsbedrifter som Dr. Dropin og Digg nærmer seg en etablering i bruktbilbransjen.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over to år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Askeladden & Co, et norsk selskap som utvikler retail- og servicekonsepter, skal lansere et bruktbilkonsept på sensommeren.

Blant annet søker de nå etter en person som skal fungere som driftssjef for den nye satsingen.

Kristian Melchior er daglig leder for den nye bruktbil-satsingen.

- I sommer lanserer vi vårt neste eventyr, hvor ambisjonen er å gjøre det enkelt for folk flest å kjøpe bruktbil, skriver selskapet i stillingsannonsen på Finn.no.

Selskapet er foreløpig hemmelighetsfull rundt konseptet, men har planer om lansering i august.

- Vi ønsker å holde kortene tett til brystet inntil lansering i løpet av sommeren, sier Kristian Idland Melchior til Bilbransje24.

- Det jeg kan si er at konseptet vil utfordre den tradisjonelle bruktbilselgeren.

Melchior står oppført som daglig leder for bruktbilselskapet.

Om Askeladden & Co

Askeladden & Co er et norsk start-up-selskap som utvikler retail- og servicekonsepter i Norden.

Askeladden ble etablert etter erfaringene med frisørkjeden Cutters, og blant konseptene Askeladden har vært med på å utvikle er legekontor-kjeden Dr. Dropin, pizza-kjeden Digg og kaffe-kjeden Kopp.

Selskapet ledes av Martin Schütt.

Heldigitalt og åpent kjøp

Tidligere i år kjørte Askeladden spørreundersøkelser på Facebook om hvordan folk opplever og ønsker bruktbilhandelen. Der luftet de blant annet ideen om å gi 12 måneders garanti på alle biler.

I stillingsannonsen kommer det også frem at Askeladden vil ha 14 dagers åpent kjøp, og en heldigital kjøpsprosess.

Blant oppgavene til driftsansvarlig er innkjøp av bruktbiler, vurdere behov for reparasjoner, levere biler til verksted og klargjøring.

- Vi setter kundene i fokus og tilbyr bruktbil på deres premisser. Kundene kan velge bil, få finansiering på nett og få bilen levert hjem gratis til valgt tid. Det er helt trygt for kunden med garanti på bilene og åpent kjøp i 14 dager, hvor vi leverer dette til faste lave priser, skriver de i annonsen.

Stenshagen er Askeladden-investor

Egil Stenshagen er deleier i flere av Askeladden-konseptene, blant annet Dr. Dropin, Digg og Blid, men står ikke oppført med eierpost i selskapet Loco Holdco 3 AS, som ser ut til å bli bruktbil-selskapet til Askeladden.

I en artikkel i Finansavisen i februar uttalte daglig leder i Askeladden & Co, Martin Schütt, at det ikke vil bli behov for ekstern startkapital for lanseringen av bruktbilkonseptet.

- For eventuell oppkapitalisering senere lener vi oss på investorklubben vår, sa Schütt.

Stenshagen er en del av den investorklubben.