Marius Tegneby blir sjef for kommunikasjon hos Rolls-Royce

BMW Norges kommunikasjonsdirektør går fra «premium» i Norge til «luxury» i England.

Publisert

Marius Tegneby (44) tiltrer 1. mars 2024 i stillingen som «Head of Global Luxury and Corporate Communications» hos Rolls-Royce Motor Cars.

Rolls-Royce Motor Cars Limited er et britisk selskap, som er eid av BMW AG. Det ble etablert i 1998 etter at BMW fikk rettighetene til merkenavnet Rolls-Royce.

Tegnebys nye arbeidsplass blir i luksusbil-produsentenes hovedkontor i Goodwood sør for London.

- Jeg tar med meg en stor dose ydmykhet fra Fornebu til Goodwood, samtidig som jeg ser frem til å finne min plass i en ny verden, sier Tegneby til Bilbransje24.

- Etter nesten 18 år i norsk bilbransje, med en særs god læretid i både Harald A. Møller og BMW Group Norge, er jeg nå der i livet hvor det passer å ta en skarp sving - og prøve en ny retning.

- Gode relasjoner og troverdighet er det viktigste verktøyet i «kommunikasjonsskuffen» når det blåser motvind, sier Marius Tegneby.

Northug-smell og «diesel-gate»

I 10 år, fra 2006 til 2016, var Tegneby informasjonssjef for Audi hos Harald A. Møller. Der skulle han få utviklet flere sider av kommunikasjonsfaget, langt utover å dele kunnskap om produktene.

- Det som skjedde i en rundkjøring i Trondheim i 2014 lærte meg mye om krisehåndtering, og det å stå i første linje i krevende tider.

Lite visste informasjonssjefen at bare året etter ventet en ny, og minst like stor kommunikasjonsutfordring, med opprullingen av «diesel-gate».

- I etterkant er dette likevel to begivenheter jeg ser tilbake på som en god ballast å ha med meg, både faglig og i livet ellers.

- Det handler om å bygge gode relasjoner og troverdighet når det blåser medvind. Det er det viktigste verktøyet når vinden snur, sier han, og legger til:

- For det har den en tendens til å gjøre, på et eller annet tidspunkt.

Litt å lære seg

- Tankene om en periode utenlands har meldt seg før, men det var først da denne muligheten dukket opp tidligere i år at jeg bestemte meg får å gå inn i en prosess, sier han.

Tegneby ser frem til å bli en del av et større og globalt kommunikasjonsmiljø.

- Det blir lærerikt, og ikke minst gøy. Jeg har møtt mange av mine kommende kollegaer allerede. Det er en svært kompetent gjeng, som oser av britisk sjarm og som har tatt meg veldig godt imot.

- Så nå gjelder det å lære seg å kjøre på den andre siden av veien, og å drikke te på den rette måten, sier en smilende Marius Tegneby.