Lucid har etablert seg i Norge

Den amerikanske elbilprodusenten kommer trolig hit til landet neste år, og har blant annet knyttet til seg en person som kjenner Norge godt.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over to år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nå er selskapet Lucid Norway AS registrert i Brønnøysund.

Selskapet med 30.000 kroner i aksjekapital er oppført under næringskode 45.112: Detaljhandel med biler og lette motorvogner, unntatt motorsykler.

Kontaktperson er advokat Andreas William Hennyng i Intertrust Group, mens Peter Dore Rawlinson er oppført som styreleder.

Andreas Hennyng er daglig leder for den norske avdelingen til Intertrust Group, og sier til Bilbransje24 at det er i egenskap av at Intertrust er leverandør av tjenester for Lucid Motors at han står oppført som daglig leder for Lucid Norway.

Hennyng sier han ikke har noen opplysninger om når Lucid har planer om å etablere seg i Norge, eller på hvilken måte. Han ønsker ikke kommentere etableringen ytterligere.

Hennyng ønsker ikke kommentere etableringen, men legger samtidig til at han ikke har noen opplysninger om når Lucid har planer om å etablere seg i Norge, eller på hvilken måte.

Rawlinson er CEO og CTO i Lucid Motors. Han har mangeårig erfaring fra bilbransjen og før han kom til Lucid Motor var han vice president i Tesla med ansvar for utviklingen av Model S.

I stiftelsesdokumentet for det norske selskapet står det blant annet følgende:

Vedtekter for Lucid Norway AS

§2 — Selskapets formål er å importere, markedsføre, distribuere og selge biler, bilrelaterte produkter og tjenester samt utføre andre relaterte aktiviteter, herunder å eie aksjer eller eierandeler i andre selskaper.

Fra Werksta til Lucid

Den tidligere Werksta-sjefen i Norge, Neale Laker, ble nylig ansatt som «Collision Repair Programme Manager Europe» i Lucid Motors.

Han skal arbeide med å utvikle en strategi knyttet opp til bilskade, og vil være tilknyttet det europeiske servicemarkedsapparatet til Lucid.

Neale Laker har fortid som landsjef i Werksta-kjeden i Norge.
Neale Laker har fortid som landsjef i Werksta-kjeden i Norge.

Laker har i tillegg til en fortid hos Werksta, også omfattende erfaring fra bilskadebransjen som blant annet innbefatter rundt to og et halvt år som «Body Repair Programme Senior Manager» i Tesla UK.

Lucid Motors kommer trolig til å stille betydelige kompetanse- og utstyrskrav til de aktørene som skal utbedre strukturskader på bilene.

I tillegg vil Lucid satse tungt på mobile verkstedtjenester som en del av sitt servicemarkedsprogram.

Det har ikke lykkes Bilbransje24 å få noen kommentar fra Neale Laker.

Tidligere i høst har Lucid også søkt etter en «HQ Inside Sales Specialist» for Norge, en stilling som var oppgitt å ha base i Nederland, der det europeiske hovedkontoret ligger.