Gjensidige størst i april

Gjensidige var tilbake som det største selskapet, og Enter leverte en bedre nybilmåned enn på lenge i april. Her er status for de 20 største på forsikring av både nye og brukte biler så langt i år.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over to år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Gjensidige var det største største selskapet på forsikring av nye biler i april.

Det er tilbake på topp av listen, etter at If stakk av med førsteplassen i mars.

Denne måneden oppnådde Gjensidige 23,9 %, som var tangering av bestenoteringen fra januar. If falt noe tilbake med 21, 4 %.

Etter noen måneder under 10-tallet, fikk Enter et pent løft i april. Det endte på 13,9 %, som er den beste måneden for selskapet siden oktober i fjor.

Tryg gjør nok en måned på 10-tallet og ble med 10,7 % nummer fire i april.

Helt fra september i fjor har Fremtind levert midt på 7-tallet, men denne måneden falt andelen til 6,1 %. Det er et stykke bak 2020-totalen, som var 7,7 %.

Samlet oppnådde If og Volvia 26,9 % april. Tryg/Enter hadde til sammen 24,2 %, men 26,3 % om vi også hadde inkludert Codan.

Enter størst på Møller-merkene

Med unntak av februar, har Enter vært det største selskapet på forsikring av Møller-merkene i år. Markedsandelen i april var den høyeste på de fire merkene samlet så langt i år.

Denne måneden sto Enter for 33 % av forsikringene av nye Audi, Seat, Skoda og Volkswagen, mens Gjensidige oppnådde 23 %, If 14 % og Tryg 9 %.

Hittil i år er Enters andel 30 %, Gjensidige har 23 %, If 16 % og Tryg 9 %.

Tallene for forsikring av nye og brukte biler (eierskifter) inneholder personbiler, varebiler og bobiler.

Brukte biler

Gjensidige leverer stabilt på brukte biler. I april ble andelen 26,3 %, som er tilnærmet den samme som selskapet har etter fire måneder (26,4 %).

If fortsetter den positive trenden fra mars og endte på 19,1 % i april. Det er også noe over 2020-totalen, som var 18,2 %.

Etter en liten opptur i februar, falt Fremtind litt tilbake i mars. Det gikk så vidt bedre i april, men det landet på 14,3 %, som er 1 prosent-poeng bak nivået fra 2020.

Tryg leverte nok en måned på 9-tallet på brukte biler. Storebrand fikk for tredje måned på rad en andel på 6-tallet - med 6,7 % i april.