Det nye showrommet blir Nios flaggskip i Norge.
Det nye showrommet blir Nios flaggskip i Norge.

Her skal Nio etablere seg i Norge

Det kinesiske elbilmerket slår på stor-trommen og etablerer et 1700 kvm showroom på en av landets dyreste og mest sentrale adresser.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over to år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Med Grand Hotel og Stortinget som nærmeste naboer etablerer Nio seg med det første og største showroomet i Norge.

Adressen er Karl Johans gate 33 A. Bare få kvartaler unna, i Prinsens gate, har Polestar hatt showroom siden høsten 2019.

Bibliotek, kafé og fire biler

Det nye showroomet blir Nios flaggskip i Norge.

Lokasjonen i Karl Johans gate blir på to etasjer, gateplan og underetasje.

På gateplan vil det være utstilling av totalt fire biler. En bil vil ha eksponering mot Karl Johans gate, mens tre vil være mot Rosenkrantz' gate. Inngangen til showrommet blir på hjørnet av Karl Johans gate og Rosenkrantz' gate.

Showroomet vil bli bygget rundt inngangspartiet til Karl Johan Hotel. På venstre side av hotellinngangen (retning Slottet) vil Nio også etablere en cafe og bar med vinduer ut mot Karl Johans gate.

På gateplan blir det også satt av arealer til presentasjon av Nios «lifestyle» samt et eget konfigurasjonsrom for biler.

I kjelleretasjen er det flere møterom, lekerom for barn og det Nio kaller «Flexible Activity Room», samt et slags bibliotek med peis.

Nio-showroomet får eksponering både fra Karl Johans gate og Rosenkrantz' gate.
Nio-showroomet får eksponering både fra Karl Johans gate og Rosenkrantz' gate.
På venstre side av inngangen til Karl Johan Hotel vil Nio etablere café og bar
På venstre side av inngangen til Karl Johan Hotel vil Nio etablere café og bar

På plass i september

- Slik som det ser ut nå ligger vi an til å åpne vårt første showroom i Norge i september i år, sier Marius Hayler til Bilbransje24.

Hayler er nyansatt administrerende direktør for Nio Norway AS.

- Showroomet på Karl Johan i Oslo blir det første og største i landet, og vil danne mal for hvordan Nio skal representeres i Norge, sier Hayler.

- Hvor mange representasjoner ser du for deg at Nio skal ha i Norge?
- Det må vi komme tilbake til på et senere tidspunkt.

- Er det aktuelt å åpne flere salgsrepresentasjoner enn Oslo i år?
- Vi starter i Oslo, men det er ikke usannsynlig at det kan bli noe flere andre steder i Norge i løpet av 2021, sier Hayler.

Etter hva Bilbransje24 forstår planlegger Nio å presentere mer detaljerte planer for satsingen i Norge i begynnelsen av mai måned.

Flere kilder med kjennskap til Nios etablering på det norske markedet antyder at selskapet trolig kommer til å være representert på et titalls steder.

Selskapet har allerede søkt etter folk til å besette rundt 15 stillinger i Norge. Trolig er dette bare første av flere runder med ansettelser.